ОФИЦИАЛНА РИЗА С ШЕВИЦА КАНАТИЦА
ПРОДУКТ №: 9

Колекцията ни нимоверно нараства и съсем бързо се възприемат и хресват идеите ни за съвремемни ризи с модерен нюанс с българска шевица, за ежедневни и официални поводи. Валентина от София ни посети в ателието и ни предостави бяла помучна риза върху която пожела да бродираме българска шевица. Повода за тази риза е кръщенето на дъщеричката им и тоалета на дамите е с шевицата Канатица, поради което предложихме за ризата на тате да бродираме канатица. Бяхме възхитени от резултата, защото само с три шевици канатица разположени от дясната страна на копчетата, ризата придоби изключително стилен и елегантен облик и веднага приковава погледите ни.  

Нашите бродерии могат да се носят в ежедневието,  да се носят с дънки, в спортно елегантен стил и да показват българския дух и настроение в красивите шевици в модерния съвременен свят.

Загадката, която се съдържа се в древно-българските символи и кодирани знаци е мистиката в Българската шевицата. Тя защитава нас българите, пази ни чрез символиката на геометричните фигури и образи извезани в нея. Шевицата винаги е присъствала в красивите български одежди на нашите предци и ние като българи, трябва да се стремим да я поддържаме жива и да и намерим място и в новия и съвременен бит и култура. Магията на народните носии и вплетените в тях шевици, любовта на хората към България и родното място, бит и култура, все повече набира скорост и става интересно и популярно вече и сред младите българи. Тази магия СтилЪ се опитва да пресъздаде във всичките свои артикули които създава с мотив на българска народна шевица. Вярно е, че шевицата изработена на ръка е с огромна художествена стойност, но малцина могат да си позволят да притежават артикули извезани на ръка поради високата им стойност. Ние от СтилЪ сме практични и прагматични млади и находчиви автори и искаме все повече хора да могат да си позволяват и да притежават частица от нашият бит и култура поради което можем да предложи да бродираме машинно Вашата бяла или друг цвят риза  или тенискаи да я възродим с българска шевица. 

СтилЪ - Традиция и стилЪ в Шевици!

СтилЪ  може да дадът нов живот и на Вашата риза или Ваша тениска, да се сдобие с нов дизайн с българска шевица.

СтилЪ  – ателието, което мисли кеативно, създава усмивки и носи Вашето послание към близките Ви!

 

Свързани продукти

Към този продукт няма свързани продукти.