ШЕВИЦИ ЗА ПРАЗНИКА НА РУМЕН
ПРОДУКТ №: 443

За празника на бебе Румен от Сапарева баня, баба Нина ни потърси за да изработим месала за първият празник бебешката погача на бебето и боди в същата шевица. Баба Нина ни познава от години и изцяло ни се доверява за бебешките празници. Изпратихме дори към Сапарева баня пратката от името на Нина, а също и снимки към нея, за да види какъв прекрасен подарък ще получи бебчо Румен.

Размер на кърпата / месал за /обредната погача 60/60см., а дизайна на шевиците е с бродерия.
Боди с бродирани шевици.

В показаните наши авторски снимки е възможно да има разминаване на реалните цветове поради различна визуализация на образите на различни устройства при Вас и при нас (яркост, контраст и други параметри).

Традицията...

Според стара българска тардиция, обичая погача за новороденото бебе се прави на 40-тия ден от раждането му. Още от времето на нашите баби, погача на бебето се е правела, за да бъде представено то пред обществото, тъй като се е считало, че навършвайки 40 дни, новороденото вече е по-укрепнало, за да не се разболява и да не го „хващат лоши очи и уроки“.

Някога далече в миналото точно на 40-ия ден свекървата водила родилката на „Чиста молитва“ в черквата. По този начин се смятало, че се„очиствали“ детето и майката.

Традицията повелява на ритуала „Бебешка погача“  трябва да присъстват само жени, при това най-близките от семейството и майката. Било е желателно е да са млади раждали жени или бременни, които да се превърнат в орисници на новороденото. Мъже не бива да присъстват на този ритуал, а трябва да излязат от къщата, докато се изпълнява обичая.

Поканените жени гости, пожелават нещо хубаво на бебето и като добри феи го орисват да порасне здраво, умно и щастливо дете.

KUGOart е на разположение да изработва за Вас уникални продукти съобразени изцяло с Вашите желания.

KUGOart - ние създаваме усмивки и носим Вашето послание към близките Ви!

Свързани продукти

Към този продукт няма свързани продукти.