ДЕТСКИ СПАЛЕН КОМПЛЕКТ С ШЕВИЦИ 1
ПРОДУКТ №: 283

Специално по поръчка на Надя Сярова изработихме прекрасния комплект от горен калъф за юрган и възглавница с мотиви на българска бродирана шевица. Мотивите които Надя хареса са от Софийско. Този прекрасен комплект ще бъде подарък за едно мъничко момиченце, което ще има закрилата и защитата на българската шевица. Заедно с Надя изработихме и съгласувахме дизайна за горния калъф и възлавницатаза и след последните окончателни промени се захванахме в изработката на комплекта. Нашият резултат е виден, получи се изключително оригинален  и прекрасен комплект за леглото на малкото момиченце, стилна, красива и завивка с бродирана българска шевица.
Такъв прекрасен подарък заслужава да бъде поднесен и подарен в стилна опаковка, поради което подредихме подаръка в голяма естествена картонена кутия с горно отваряне на капака и украсихме със семпла червена панделка.

СтилЪ и KUGOart – ателието, което мисли креативно, създава усмивки и носи Вашето послание към близките Ви!

Ние, творците от СтилЪ/KUGOart сме на разположение да изработим желания от Вас артикул съдържащ български фолклорен мотив.

Размер на горен калъф за юрган – детски размер  90см. х 140 см.

Размер на възглавница – детски размер 30 см. х 40 см.

Загадката, която се съдържа се в древно-българските символи и кодирани знаци е мистиката в Българската шевицата. Тя защитава нас българите, пази ни чрез символиката на геометричните фигури и образи извезани в нея. Шевицата винаги е присъствала в красивите български одежди на нашите предци и ние като българи, трябва да се стремим да я поддържаме жива и да и намерим място и в новия и съвременен бит и култура. Магията на народните носии и вплетените в тях шевици, любовта на хората към България и родното място, бит и култура, все повече набира скорост и става интересно и популярно вече и сред младите българи. Тази магия KUGOart се опитва да пресъздаде във всичките свои артикули които създава с мотив на българска народна шевица. Вярно е, че шевицата изработена на ръка е с огромна художествена стойност, но малцина могат да си позволят да притежават артикули извезани на ръка поради високата им стойност. Ние от KUGOart сме практични и прагматични млади и находчиви автори и искаме все повече хора да могат да си позволяват и да притежават частица от нашият бит и култура поради което можем да предложи да бродираме машинно Вашите дрехи ири артикули, които мякгого позволява.

 

 

Свързани продукти

Към този продукт няма свързани продукти.