МЪЖКА РИЗА ЗА КРЪЩЕНЕ
ПРОДУКТ №: 816

За празника Свето Кръщение на Росен от Берковица към нас се обърна мама Даниела. Тя ни се довери изцяло и пожела да изработим всичко, което им беше необходимо за празничния ден. Избра шевицата ''Китка'' . Контрастът между белия цвят и бродирана шевица винаги дава красив резултат - получи се уникален комплект, носещ традиционно българско и тържествено настроение. Специално за тях ушихме и бродирахме ризата за таткото и роклята за мама Дани. Направихме и поканите за кръщенето, със същия дизайн, като освен ръчно изработените от хартия, създадохме и електронни. Погрижихме се и за гостите на техния празник - за спомен от кръщенето на Росен декорирахме метални лъжички . Лъжицата носи своята символика и не е просто обикновен предмет от бита - тя е част от много бългаски фолклорни традиции и вярвания.

Можем да изработим за вас и по - големи артикули  по Ваше желание и с харесаната от Вас шевица, разположена върху дрехите, където Вие пожелаете, защото ние изработваме 95 % продуктите си - дрешки.

Очаквате бебе в семейството и искате да направите и за него и за Вас един незабравим ден, когато ще се приберете заедно с него у дома? Ние създаваме уникални ръчно изработени комплекти за изписване, вече за всеки сезон - с бродирани български шевици и артикули ,от които имате нужда, за този щастлив момент.

Загадката, която се съдържа се в древнобългарските символи и кодирани знаци ,е мистиката на Българската шевицата. Тя защитава нас българите, пази ни чрез символиката на геометричните фигури и образи извезани в нея. Шевицата винаги е присъствала в красивите български одежди на нашите предци и ние, като българи, трябва да се стремим да я поддържаме жива и да ѝ намерим място в новия и съвременен бит и култура. Магията на народните носии и вплетените в тях шевици, любовта на хората към България и родното място, все повече набират скорост и тази тенденция се налага  вече и сред младите българи. Точно тази магия KUGOart се опитва да пресъздаде във всички свои артикули, които създава, използвайки мотиви на традиционни български народни шевици. Вярно е, че шевицата изработена на ръка е с огромна художествена стойност, но малцина могат да си позволят да притежават артикули извезани на ръка, поради високата им стойност. Ние от KUGOart сме практични и прагматични млади и находчиви автори и искаме все повече хора да могат да си позволят да притежават частица от нашият традиционен бит и култура. Водени от тази цел можем да Ви предложим да бродираме машинно Вашата бяла, или друг цвят,  дреха и да я възродим с българска шевица.


Нашите прекрасни  пелени са невероятен подарък освен за изписване на бебе и за подарък за новородено, за погачата на бебче,  кръщене,  за фотосесия с етно мотиви или всякакъв повод ,с пожелание за здраве, каквото е и основното значение и символ на шевицата.
В прикачените наши авторски снимки е възможно да има разминаване от реалните цветове, поради различната  визуализация на образите на различните ползвани устройства при нас и при Вас (яркост, контраст и други параметри).

Размер на одеялото/памучна пелена 100/100см.
Ританки и туника размер - новородено 0-1 м.
Шапка - размер новородено 0-1 м.
ръкавички -размер новородено 0-1 м.

Изработваме сами нашите пелени и одеяла, като съгласуваме индивидуално с всеки клиент бродерията на българската шевица и мястото, където желаят да бъде бродирана, като предлагаме поне два визуализирани варианта на бродерията и разположението ѝ, както и се придържаме и препоръчваме по изчистен дизайн, позволяващ бродерия на българска шевица. Върху одеялцата ние бродираме по желание и името на детето.

Нашите продукти, които създаваме в ателието на KUGOart & СтилЪ са изработени от 100% памучни материали, пълнеж от антибактериален и противоалергичен пух от силиконова вата на гранули, а очичките, нослето ги бродираме и апликираме и трайно вшиваме допълнителните елементи за здравина с цел безопасност. За продуктите, с които нашето ателие работи, ние имаме сертификат за тяхното качество изпратено за  СтилЪ от производителя им.

 

СтилЪ & KUGOart  , Bие ще се потопите в традиция и СтилЪ с шевици!

СтилЪ & KUGOart  – ателието, което мисли кpеативно, създава усмивки и носи Вашето послание към близките Ви!

Свързани продукти

Към този продукт няма свързани продукти.