СВЕТО КРЪЩЕНИЕ НИКОЛ
ПРОДУКТ №: 809

За празника, Свето Кръщение, на Никол, нейното семейство се свърза с нас и избра да ни се довери - поискаха да изработим за тях комплект от артикули за техния специален ден. Избраха на техния празник да цари традиционна българска атмосфера и се спряха на красива шевица, която да краси всичко, което ни поръчаха. За момиченцето ушихме красива бяла рокля, която бродирахме, а към нея изработихме и аксесоар за коса. Уточнихме всички подробности и детайли и когато одобриха финалната визия на желаните от тях артикули, ние се заехме с изпълнението на поръчката.  Контрастът между белия цвят и бродирана българска шевица винаги дава красив резултат - получи се невероятен комплект, който ние изработихме с много любов и внимание към всеки детайл. Радостни сме, че българските традиционни символи намират своето място дори в днешния модерен свят.

В нашето ателие няма задължителни артикули за поръчка, клиентът поръчва само нужните му неща за техния празник, а всичко, което правим е само и единствено с бродерия, не ползваме печат и прнт върху артикулите. Бродерията е единствения начин комплектите да бъдат изработени в един цвят и визия, както и да останат непроменени във времето- и след 10, и след 30 години и повече години, те не избледняват и не губят цветовете си.

Ние можем да изработим за Вашето кръщене всичко, от което се нуждаете! Съобразяваме го изцяло с Вашия вкус и визия, както и с изискваните от храма артикули, които е нужно да се подготвят за ритуала. Комплектите, които откривате на нашия сайт са най- разнообразни и различни като състав и могат да бъдат поръчвани поотделно като артикули - само това, от което се нуждаете.

В показаните наши авторски снимки е възможно да има разминаване на реалните цветове поради различна визуализация на образите на различните използвани устройства, както при нас, така и при Вас (яркост, контраст и други параметри, част от  настройките  на Вашият мобилен телефон, таблет или компютър).
На нашия сайт цени няма да откриете. Ние изработваме всичко само и единствено с бродерия, и всяка промяна на текст и картинка има отношение към цената. За всяка поръчка изработваме дизайн и на база обема бодове информираме клиента каква ще е цената за всеки артикул поотделно.

В нашето ателие се предлагат три размера бели хавлиени кърпи подходящи за Свето Кръщение: малък- подходящ за църквата и духовния служител с размер 30/50 см., среден размер – 50/90см. и голяма кърпа 70/140см.

Можем да Ви предложим да изработим поканите за гостите и кръстниците, папката за кръщелното, книга за пожелания - всички аксесоари необходими за Вашето кръщене в един стил и визия.

Дизайнът за бродерията и цветът на текста се съгласуват с всеки клиент индивидуално, като в нашето ателие изработваме всичко спрямо Вашите желания и виждания. Предоставяме Ви няколко проекта за Вашия дизайн на всички артикули.

KUGOart ще Ви улесни, като Ви предоставим обобщена информация за всичко най-важно за кръщенето, което следва да се подсигури, но все пак се консултирайте със служителите в църквата, в която ще бъде Вашето кръщене, защото навсякъде имат различни изисквания и ритуали:

В избрания от вас ден на кръщенето в храма трябва да носите:

 • Свещи за кръщене

• Кърпа и хавлия за кръщене и комплекти за църква

• Обувки и дрехи за кръщене

• Сапун, кърпа и зехтин - комплекти за църква (Дар за храма)

• Торбичка /Кутийка за коса

• Торбичка /Кутийка за кръстче

• Питка, вино и мед

В някои храмове и църкви освен  посочените  артикули за кръщенето, присъстват още пчелен мед и червено вино.

Освен задължителни аксесоари за кръщене необходими за ритуала, родителите приготвят и такива, които да направят празника уникален:

• Покани за кръщене;

• Подаръци за гостите на кръщенето;

• Кутия за дрехи за кръщене.

 

Традицията...

В различните региони на България има различни обичаи и ритуали за кръщенето, но навсякъде най-важният човек в този свят ден е кръстникът. Традиция е свързана с обстоятелството, че кръстникът става духовен родител на детето, което кръщава.

Старата традиция повелявала вечерта, преди Светото Кръщение, жена от семейството да отправи покана на кръстника с бъклица вино, пита и печена кокошка. Част от тази традиция се пази и в днешни дни като ритуал в някои краища на България, като кръстник се кани официално, но много по-рано преди кръщенето.

На следващата сутрин кръстникът занася детето в църквата. В единия край на бебешката кърпа ,някога наричана повой, той слага приготвени от него свещ, китка и пешкир. И до днес ангажимент на кръстника е да занесе в храма китка за поръсване, свещ за кръщене, кърпа за бебето, както и нови дрехи и обувки.

След ритуала в храма, той връща детето на майката с думите:

„Еврейче взех, християнче ти връщам”.

В някои региони, на прага на външната врата приготвят софра с питка, бъклица вино и китка цветя, върху която кръстникът настанява бебето и така го внася в къщата и оставя пред икона на света Богородица.

Обичаят е близки и роднини се канят на празнична трапеза. Всеки от гостите при влизането си в къщата поздравява с думите:

„Честито кръщене, честито име!”, а домакините  им отговарят: „Чест ти Господ дал.”

Пожалваме Ви светъл празник!

 

СтилЪ & KUGOart  , Bие ще се потопите в традиция и СтилЪ с шевици!

СтилЪ & KUGOart  – ателието, което мисли кpеативно, създава усмивки и носи Вашето послание към близките Ви!

 
 

Свързани продукти

Към този продукт няма свързани продукти.