РИЗАТА НА ГЕОРГИ ОТ ПАНАГЮРИЩЕ
ПРОДУКТ №: 7

Специално за кръщенето на осем месечната Анна Мария, за баща й Георги и нейната майка Райка също направихме бродерия за техните дрехи. Георги се спря на стилна черна риза и ни показа коя шевица му харесва, за да можем да я бродираме успоредно в продълженията на копчетата. Като художник, Георги усеща изключително точно цветовете и помоли да заместим черният цвят за кант на шевицата с бял, тъй като самата риза е черна и няма как да се вижда контура. Допълнително поставихме  бродерия от същата шевица и на удължителите, които събират ръкавите на ризата. Получи се изключително красиво. Другото нещо, което направихме със същата шевица е панделки за украсата на тържеството на Анна – Мария, но тях бродирахме на бяла основа и за контур – завършек на шевицата си използвахме оригиналния цвят. Желаем на семейство Лещарови, да бъдат здрави, да отгедат с много любов двете си прекрасни дечица Анна – Мария и Ники! .

Българската шевица пази, лекува, създава усещането за красота и хармония.

Загадката, която се съдържа се в древно-българските символи и кодирани знаци е мистиката в Българската шевицата. Тя защитава нас българите, пази ни чрез символиката на геометричните фигури и образи извезани в нея. Шевицата винаги е присъствала в красивите български одежди на нашите предци и ние като българи, трябва да се стремим да я поддържаме жива и да и намерим място и в новия и съвременен бит и култура. Магията на народните носии и вплетените в тях шевици, любовта на хората към България и родното място, бит и култура, все повече набира скорост и става интересно и популярно вече и сред младите българи. Тази магия KUGOart се опитва да пресъздаде във всичките свои артикули които създава с мотив на българска народна шевица. Вярно е, че шевицата изработена на ръка е с огромна художествена стойност, но малцина могат да си позволят да притежават артикули извезани на ръка поради високата им стойност. Ние от СтилЪ сме практични и прагматични млади и находчиви автори и искаме все повече хора да могат да си позволяват и да притежават частица от нашият бит и култура поради което можем да предложи да бродираме машинно българска шевица.

СтилЪ - Традиция и стилЪ в шевици!

СтилЪ може да опита да вдъхне нов живот и на Ваша любима вещ, да се сдобие с нов дизайн с българска шевица по Ваш избор.

СтилЪ изработва за Вас уникални продукти съобразени изцяло с Вашите желания.

Ние сме на разположение да реализираме и Вашите идеи!

СтилЪ – ателието, което мисли креативно, създава усмивки и носи Вашето послание към близките Ви!

Свързани продукти

Към този продукт няма свързани продукти.