РИЗАТА С ШЕВИЦА НА ЛИЛИЯ ОТ БАНСКО
ПРОДУКТ №: 6

По време на DJAZZ FEST Банско 2017, СтилЪ/KUGOart има щанд в зоната на занаятите. Нашият щанд се посещава от стотици гости на града всеки ден и те имат възможността да видят на живо как се изработват кукли и сувенири. Лилия от Банско се спря на нашия щанд и попита дали е възможно да си донесе риза, върху която ние да избродираме наша шевица. Вярваме, че резултата се хареса на Лилия а ние също сме доволни от него.

Българската шевица пази, лекува, създава усещането за красота и хармония.

Загадката, която се съдържа се в древно-българските символи и кодирани знаци е мистиката в Българската шевицата. Тя защитава нас българите, пази ни чрез символиката на геометричните фигури и образи извезани в нея. Шевицата винаги е присъствала в красивите български одежди на нашите предци и ние като българи, трябва да се стремим да я поддържаме жива и да и намерим място и в новия и съвременен бит и култура. Магията на народните носии и вплетените в тях шевици, любовта на хората към България и родното място, бит и култура, все повече набира скорост и става интересно и популярно вече и сред младите българи. Тази магия СтилЪ се опитва да пресъздаде във всичките свои артикули които създава с мотив на българска народна шевица. Вярно е, че шевицата изработена на ръка е с огромна художествена стойност, но малцина могат да си позволят да притежават артикули извезани на ръка поради високата им стойност. Ние екипа на СтилЪ сме практични и прагматични млади и находчиви автори и искаме все повече хора да могат да си позволяват и да притежават частица от нашият бит и култура поради което можем да предложи да бродираме машинно българска шевица.

СтилЪ може да опита да вдъхне нов живот и на Ваша любима вещ, да се сдобие с нов дизайн с българска шевица по Ваш избор.

СтилЪ - Традиця и стилЪ в шевици!

СтилЪ може да опита да вдъхне нов живот и на Вашата риза, да се сдобие с нов дизайн с българска шевица по Ваш избор.

СтилЪ желае на Борис и Деси да бъдат щастливи, вечно влюбени и да имат много, много деца!

СтилЪ – ателието, което мисли кеативно, създава усмивки и носи Вашето послание към близките Ви!

 

Свързани продукти

Към този продукт няма свързани продукти.