РИЗАТА НА ТОШКО ТОПАЛОВ - АПРИЛЦИ
ПРОДУКТ №: 5

Тошко Топалов от град Априлци, един от учередителите на РК "Традиция" в града ни посети на нашият щанд да фолклорен фестивал, където участваме за поредна година и поиска от нас да дадем нов облик на неговата автентична кенарена риза. Тошко си избра шевица  и пожела да я бродираме върху автентичната риза. Това начинание беше огромно предизвикателство за нас, а също така и голяма отговорност и притеснение докато не приключихме с бродерията на ризата. Резултата е виден и много ни зарадва. Вярваме, че и Тошко ще бъде доволен когато я получи.

Българската шевица пази, лекува, създава усещането за красота и хармония.

Загадката, която се съдържа се в древно-българските символи и кодирани знаци е мистиката в Българската шевицата. Тя защитава нас българите, пази ни чрез символиката на геометричните фигури и образи извезани в нея. Шевицата винаги е присъствала в красивите български одежди на нашите предци и ние като българи, трябва да се стремим да я поддържаме жива и да и намерим място и в новия и съвременен бит и култура. Магията на народните носии и вплетените в тях шевици, любовта на хората към България и родното място, бит и култура, все повече набира скорост и става интересно и популярно вече и сред младите българи. Тази магия екипа на СтилЪ се опитва да пресъздаде във всичките свои артикули които създава с мотив на българска народна шевица. Вярно е, че шевицата изработена на ръка е с огромна художествена стойност, но малцина могат да си позволят да притежават артикули извезани на ръка поради високата им стойност. Ние от СтилЪ сме практични и прагматични млади и находчиви автори и искаме все повече хора да могат да си позволяват и да притежават частица от нашият бит и култура поради което можем да предложи да бродираме машинно българска шевица.

СтилЪ - Традиция и стилЪ в шевици!

СтилЪ може да опита да вдъхне нов живот и на Ваша любима вещ, да се сдобие с нов дизайн с българска шевица по Ваш избор.

СтилЪ изработва за Вас уникални авторски продукти съобразени изцяло с Вашите желания.

Ние сме на разположение да реализираме и Вашите идеи!

СтилЪ – ателието, което мисли креативно, създава усмивки и носи Вашето послание към близките Ви!

 

Свързани продукти

Към този продукт няма свързани продукти.